Beşamel Patatesli Fırında Tavuk – En Sevdiğim Yemekler

Fırında Beşamel Patatesli Tavuk tarifi için öncelikle geniş bir tava veya tavada yağda soğanı kavurun.

Rengi değişince tavukları ilave edin.

Tavuklar pişince mantarları ilave edin.

Ispanağı ekleyin ve ara sıra karıştırarak ıspanak soluncaya kadar pişirmeye devam edin.

Tuz ve baharatları ekleyin.

Beşamel sos için: Tereyağını tavaya alın ve unu erirken ekleyin.

Toz kokusu kaybolana kadar birkaç saniye sürekli karıştırın.

Sütü azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Kaynayana kadar düşünün.

Beşamel sosumuz ısındıkça koyulaşacaktır.

Son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.

Pişmiş patatesleri ateşin dibine yerleştirin.

En üste tavuk-ıspanak karışımını dökün.

Üzerine beşamel sosu ve kaşarı dökün.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın