Yoğurt ve Kavrulmuş Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
- 2 diş sarımsak
- Yarım kilo ıspanak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- acı biber
- karabiber
üzerine dökün
- sarımsaklı yoğurt
Biberli tereyağı sosu için.
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Ispanaklı yoğurt tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Ispanağı sirkeli suda 10 dakika bekletin.
- Ardından suyu boşaltın ve kumdan arınıncaya kadar yıkayın.
- Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın.
- Yıkadığımız ıspanakları da büyük boy kesiyoruz.
- Bir tavaya veya tencereye tereyağı, zeytinyağı ve kıyılmış sarımsak ekleyin ve sarımsak pembeleşene kadar pişirin.
- Doğranmış ıspanakları tencereye alın, son olarak baharatları ekleyin ve pişirin.
- Ayrı bir tencerede 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberi ekleyip yağ kızana kadar pişirin.
- Pişen ıspanağı, hazırladığımız sarımsaklı yoğurt, tereyağı ve acı sos ile servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Fotoğraflı yoğurtlu kavrulmuş ıspanak tarifi
“Sütlü ıspanak kavurma” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]