Sütlü Ispanak

Yoğurt ve Kavrulmuş Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • acı biber
  • karabiber

üzerine dökün

  • sarımsaklı yoğurt

Biberli tereyağı sosu için.

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
Ispanaklı yoğurt tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Ispanağı sirkeli suda 10 dakika bekletin.
  2. Ardından suyu boşaltın ve kumdan arınıncaya kadar yıkayın.
  3. Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın.
  4. Yıkadığımız ıspanakları da büyük boy kesiyoruz.
  5. Bir tavaya veya tencereye tereyağı, zeytinyağı ve kıyılmış sarımsak ekleyin ve sarımsak pembeleşene kadar pişirin.
  6. Doğranmış ıspanakları tencereye alın, son olarak baharatları ekleyin ve pişirin.
  7. Ayrı bir tencerede 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberi ekleyip yağ kızana kadar pişirin.
  8. Pişen ıspanağı, hazırladığımız sarımsaklı yoğurt, tereyağı ve acı sos ile servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Fotoğraflı yoğurtlu kavrulmuş ıspanak tarifi

“Sütlü ıspanak kavurma” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın