Elmalı ve Fındıklı Kurabiye

Fındık ve elma tarifi malzemeleri

  • 1 ghee, oda sıcaklığında eritilmiş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 pudra şekeri
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta (beyazı sarısına sürülür)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 vanilya çubuğu
  • eşit derecede doğru

içeri

  • 4 orta boy elma
  • 1 su bardağı (fındık veya ceviz)
  • Tepeler için 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker

yukarı;

  • kıyılmış kavrulmuş fındık
Fındık ve elma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumuşamış margarini bir kaba koyun, sıvı yağı, sütü, yumurta sarısını, pudra şekerini ekleyin ve karıştırın.
  2. Un ile birlikte vanilyanın içine kabartma tozunu koyup yoğuralım.
  3. Yoğurduktan sonra 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  4. Hamurumuz dinlenirken diğer yandan rendelenmiş elmaya şeker ekleyip kavuralım.
  5. İyice kavuralım, ardından altını kapatıp ocağı kapatalım.
  6. Daha sonra hamurumuzu alıp elimizde oval şeklinde açıp içine elmalı harcı koyup bir tarafını rulo yapalım.
  7. Yumurta beyazına bulayıp oradan alıp fındığa batıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  8. 180 derecede kızartalım, kavurduktan sonra soğumaya bırakalım, afiyet olsun.

Fotoğraflı fındık ve elma tarifi

Fındıklı Elmalı Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın