Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı kara biber
- Kaynayan su
Kırmızı soğan turşusu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kırmızı soğanımızın kabuğunu soyup yıkayalım ve ne ince ne kalın olacak şekilde yarım ay şeklinde doğrayalım.
- Soğanları kat kat ayıralım ve aralarına karabiber serperek kavanozumuza koyalım.
- Kaynayan suya toz şeker, tuz, limon suyu ve sirkeyi ekleyip karıştıralım.
- Bu karışımı kırmızı soğanların üzerini örtecek kadar ekleyelim. Kavanozu kapatalım.
- Turşu bir günde yemeye hazır olsa da beklerken tadı güzel olacaktır.
- Kalan suyu kavanozun dibine dökmeyelim, yeni turşuda tekrar kullanabiliriz.
- Salatalar, mezeler, yemekler ve sandviçler için lezzetli turşularımız hazır. Afiyet olsun Aşk .
kırmızı soğan turşusu tarifi
Kırmızı Soğan yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]