Armut şekeri tarifi malzemeleri (renk lezzeti yansıtır)
- 5 orta sertlikte armut
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı üzüm suyu
- 1.5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nar çiçeği çayı (kırmızı rengini veren)
- Yarım çubuk tarçın
sosu için
- Pişmiş armut suyu
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı su (nişastayı açmak için)
Armut şekeri (rengi tadını yansıtır) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle armutun kabuğunu soyun ve içini balkabağı oyması ile çıkarın.
- Tencereye alın, üzüm suyu, şeker, su, nar çiçeği çayı ve tarçını ekleyip ocağa koyun.
- Kaynattıktan sonra altını kısın ve orta ateşte armutları ara sıra çevirerek her şey kızarana kadar pişirin.
- Daha sonra kürdanları test edin, pişirdikten sonra bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.
- Suyu boşaltın ve başka bir kaba ekleyin.
- Açtığınız nişastayı suya ekleyin ve karıştırın.
- Kaynattıktan sonra iki dakika pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Servis tabağına önce sosu ekliyoruz sonra armutları dizip fesleğen yapraklarıyla süslüyoruz çok beğendik tadı harika oluyor denemenizi tavsiye ederiz.
Resimli armut şekeri (rengi tadını yansıtır) tarifi
Armut şekeri (rengi tadını yansıtır) ile ilgili yazı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]