Bol Sebzeli – En Sevdiğim Yemekler

Bugün bolca kabak ile yapılan en lezzetli, en sağlıklı ürünlerden bazılarını yapıyoruz.

Bol Sebzeli Kabak Dolması Tarifi için kabakların dış kabuklarını kazıyıp güzelce yıkayarak başlıyoruz.

Maydanoz, dereotu ve fesleğeni yıkayıp ince ince serpin. Kuru soğanları rendeleyin. Sarımsakları öğütüyoruz.

Kabakları iki parmak kalınlığında kesip kabak bıçağı ile kesiyoruz. Dairesel bir halka şeklinde balkabağı buluyoruz.

Bir kaseye doğradığımız soğan ve sarımsağı alıp üzerlerine tuz ve bir küp şeker ekleyip elimizle ovuyoruz.

Sırasıyla soğana kıyma, kıyılmış maydanoz, dereotu ve fesleğeni ekleyin.

Bir bardak iyi bulguru süzgeçte yıkayıp bulguru ekliyoruz. Baharatları, salçayı ve zeytinyağını ekleyip çırpın.

Küçük parçalar alıp bulgurla doldurup tencereye alıyoruz.

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sıcak suyu ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Yoğurdu bir diş sarımsakla birlikte bir kaseye alın. Zeytinyağını küçük bir tavaya alın, kızdırın ve pul biberi ekleyin.

Servis tabağına dolmaları alıyoruz, sarımsaklı yoğurdu döküyoruz, yoğurdun üzerine sıvı yağ ve pul biber döküp servis yapıyoruz.

Bol Yeşillikli Kabak Dolması hazır, afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın