Tepside İçli Köfte – En Sevdiğim Yemekler

Tepside İçli Köfte yapmak için önce bulgur, irmik ve tuzu iyice karıştırın. Bulguru kısır dans ediyormuş gibi ıslatın, ağzınızı kapatın ve rahatlayın.

Yağı iç çamur için tavaya alın. Isındıktan sonra ince doğranmış soğanları ekleyin. Biraz soğuduktan sonra eti ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Suyu çekildiğinde tuz, karabiber ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kavurun ve ocaktan alın.

Bulgurlu karışımın dibine un, salça ve karabiberi ekleyip 10 dakika bekletin.

Hamuru elinizle yağladığınız harcın tabanına bölün. Tüm içeriği içine dökün ve yayın. Kalan hamuru yavaş yavaş kesip elimizle yayalım.

Dilimleyin ve her dilimin üzerine küçük bir parça tereyağı koyun. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin

Tepsi dolgulu köfteler servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın