Paskalya Çöreği Tarifi – Tatlılarım

Nefis Makarna Topuz Tarifi için maya, süt ve şekeri bir kapta karıştırarak başlayalım.

Üzerine eritilmiş tereyağı, yumurta akı ve mahlebi ekleyip sırasıyla un ve tuzu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru biraz yoğuralım.

Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölelim, böldüğümüz kısmı üçe bölelim, parçalardan birer parça yapalım, bir ucunu birleştirip saç şekli gibi örelim.

Ayırdığımız başka bir hamur parçasına da aynı yöntemi uygulayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım, yumurta sarısının üzerine biraz yağ dökelim ve hamurun üzerine yayalım.

Üzerine badem ve fındık serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Lezzetli Paskalya soğanları servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın