Uzun zamandır yapmak istediğim yöntemi denedim ve hiç şansım olmadı. Evde balzamik sirke yaptım. Kıvamı fena olmasa da tadı oldukça güzeldi. Kiraz mevsimi geldiğinde deneyin. Salatalara lezzet katmak için kullanılabilecek bu tarif, tavuk ve et yemeklerinde kullanılabilir.
Vişneli Balzamik Sirke tarifi için,
Önce kirazlar güzelce yıkanır, sapları ve çekirdekleri ayrılır.
Doğru tencereye alınan kirazlar iyice ezilir.
Şeker, portakal kabuğu rendesi (limon da kullanılabilir), tarçın ve elma sirkesini ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Sıcak noktaya geldiğinizde, 20-25 dakika ocağın altına indirin. kısık ateşte pişirilir.
Ocağın altı kapatılır, soğumaya bırakılır.
Köpüklü şarap bir cam kavanoza konur, kapağı kapatılır ve iki gece buzdolabında bırakılır.
İki günün sonunda sirke iki kat beyaz tülbentten geçer.
Kapaklı bir cam şişede saklanır ve buzdolabında saklanır.
Kiraz Balzamik Sirke hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]