Merhabalar sizlere yapmaktan vazgeçemeyeceğiniz bir hamur tarifi veriyorum.
Artık ister kekte, ister pizzada kullan, yumuşacık bir tabana sahip olacaksın. Ancak bu hamur bildiğimiz hamur gibi olmayacağı için unun kıvamı çok düşük oluyor. Elimizdeki hamuru son kez bu şekilde çırpacağız, böylece akan bir hamur haline gelecek.
Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuruyoruz. Evet sütü biraz ısıtın ki maya daha hızlı gelsin. Dediğim gibi unu azar azar ilave edin, hala elinizdeyken elinizi kurulayın ve hamuru mayalanmaya bırakın.
Mayadan sonra istenilen malzemeleri ekleyip 200-220 derecede 15-20 dakika pişirin. Fırınınıza göre seçin benimki pizza olduğu için 200 derecede 20 dakika pişirdim.
Hamurun içine domates sosu isterseniz domatesleri serpin ve tavada biraz sıvı olana kadar sarımsak ve baharatlarla pişirin.
İşte yumuşak pizza hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]