Merhabalar.. Herkesin beğenisini kazanan bir kek tarifi olduğunu abartmadan söyleyebilirim.
Sodalı Kek ve Su Aromalı Börek yapmak için önce tepsiyi yağlamadan keki tepsimize yerleştirin ve tepsinin kenarlarını kesin.
aynı büyüklükte yufkayı alıp bir kenara koyuyoruz; bu parçayı en sona koyacağız. Tüm ekipmanları hazırla
kenarda bekle.
Sos için malzemeleri karıştırın (süt, yumurta, yağ, soda, tuz, kabartma tozu).
Daha sonra yufkayı yağ ile yağladığımız tepsiye alıp kenarlarını yırtmadan açık bırakın.
Öncelikle hazırladığımız sostan bir kepçe ile birinci yufkayı çıkarın.
Daha sonra ilk yufkadan (kestiğimiz) kenarlarını katlayıp üzerine ikinci yufkayı koyun (bu bir hiledir her adımda yufkayı koymaya başlamayın, sallayın).
Üzerine sosu tekrar dökün. Bu sosun pastanın her yerine oturmasına izin verin.
Ardından 3. yufkayı da aynı şekilde katlayın. Ardından sosu dökün ve malzemeleri (peynir) her tarafına dökün.
Ardından 4. yufkayı yerleştirin ve üzerine sosu dökün.
Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz.
Son tepsiye zarf gibi sarkan ilk yufkanın kenarlarını böreğin üzerine kapatın ve sosu tekrar dökün (bu sosu kekin üzerine dökmek için sostan yarım bardak çay bırakın. )
Son olarak birinci tepsi büyüklüğünde kestiğimiz yufkayı bir kenara alıp böreğin üzerine koyup kenarlarını katlayıp düzeltelim. Ardından kalan sos için ayırdığımız yumurta sarısını karıştırıp yıkayın.
Daha sonra keklerinizi kare kare kesin (Bu da bir hiledir, kesmezseniz kek kabarıp bozulur ve düzgün pişmesine engel olur).
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve önceden ısıtılmış 190-200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkıp 5-10 dakika bekledikten sonra tekrar kesilen yerden kesip servise hazır hale getirin.
Kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]