Islak Kakaolu Kek Yapılışı – Tatlılarım

Kakaolu Islak Kek Tarifi,

Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın ve köpürene kadar çırpın.

Şekeri ekleyin ve karışım beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.

Süt, sıvı yağ ve kakaoyu çırpma teli ile ekleyin.

Bu karışımdan bir bardak ayırın.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı kasede kalan karışıma ekleyin ve birleşene kadar çırpın.

Un karışımını yağlanmış fırın tepsisine dökün (bardakta beklettiğimiz unsuz unu kek pişince üzerine dökeceğiz)

170°C önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.

Kek sıcakken fırından çıkarın, önceden ayırdığınız kakaolu karışımı her tarafına eşit olacak şekilde dökün ve dinlenmeye bırakın.

Nemli Kakaolu Kek hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın