Ağızda eriyen tuzlu bisküviler

Oral tuzlu bisküvi tarifi malzemeleri

  • 250 gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • kimyon
Ağız sulandıran tuzlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tereyağı ve sıvı yağı bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
  2. Ardından kalan malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. Un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edilir. Elinize yapışmaması için kulak memesi şeklinde bir macun yapın.
  3. Yoğurduğunuz hamurdan ne çok büyük ne çok küçük parçalar koparın.
  4. Avucunuzun içine sarın. Şekil vermek istiyorsanız size kalmış. 🙂
  5. Bu şekilde hamur bitene kadar devam edin ve kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve üzerine siyah kimyon serpin.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 😋

Resimli tuzlu kurabiye tarifi

“Ağızda Tuzlu Kurabiye” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın