Evde Taş Yoğurt Yapımı

Evde Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır?

Önce sütü kaynatarak başlayalım.

Sütü tencereye alıp kaynatalım.

Kontrollü bir şekilde pişirip karıştıralım, taşmamasına dikkat edelim.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve beş dakika pişirin. daha fazla tasarruf edelim. Üzerini kapatıp soğumaya bırakalım.

Serçe parmağımızı sütün içine sokalım ve içinde maya olduğunu anlamak için 5 saniye sütün içinde tutalım.

Yoğurdu başka bir kaba koyun ve tencereye 4-5 kaşık sütü ekleyip karıştırın.

Sütü kaynatacağımız bir kaba alıp içine yoğurdu döküyoruz.

4-5 kez karıştırıp ağzını kapatın. Üzerini sıcak tutacak bir şeyle örtüyoruz.

5-6 saat dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Yoğurtumuz hazır.

afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın