Çilekli ve Muhallebi Tart Tarifi Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 poşet kabartma tozu
- 3 çay kaşığı un
muhallebi için
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Çilek sosunu hazırlamak için
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kase çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Çilekli ve kremalı pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbımızı sıvıyağ veya tereyağ ile güzelce yağlayalım.
- Kek karışımını dökelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim.
- Kekimiz pişerken pudingimizi hazırlayalım.
- Süt, yumurta sarısı, şeker ve unu bir tencereye koyun ve koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
- Kaynamaya başlayıp koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
- Soğuması için kenara alın.
- Soğuyunca sütü ekleyip mikserle çırpın.
- Çilekleri blender veya rondodan geçirip püre haline getirelim.
- Pişireceğimiz kaseye alıp içine şekeri ekleyelim.
- Nişastayı bir kaba alıp biraz su ile açalım.
- Bunu da çileklere ekleyelim.
- Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim.
- Sosu bir kenara koyalım.
- Kekimiz pişince fırından alalım.
- Biraz soğuyunca kalıptan çıkarıp ters çevirin.
- Önce pudingi yayalım.
- Üzerine çilekli sosu ekleyelim.
- İstediğimiz gibi süsleyelim.
- Biraz dinlenip servis yapabilirsiniz.
Fotoğraflı çilek ve muhallebi kek tarifi
Çilekli Muhallebi Tart ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]