çilekli marmelatlı tart

Çilekli marmelatlı tart tarifi için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • 4-5 yemek kaşığı çilek reçeli

yukarı

  • pudra şekeri, pudra şekeri
Çilekli marmelatlı tart tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Malzemeleri derin bir kapta yoğuralım.
  2. Hamurun büyük bir kısmını beze yapıp iki parça yağlı kağıt arasına alıp merdane yardımıyla kek kalıbımızın büyüklüğünde açalım. İnce bir hamur olsun, yaklaşık ½ inç.
  3. Üzerine yağlı kağıdı alıp hamuru kalıba aktaralım.
  4. Diğer yağlı kağıdı alıp kek kalıbına hamuru yerleştirelim, fazlalıkları alıp içine çatalla delikler açalım.
  5. Ardından marmelatımızı dökelim.
  6. Şimdi üst hamura kalan hamuru yapalım, aynı şekilde yuvarlayalım ve resimdeki gibi keselim.
  7. Bir desen verelim ve üzerini fotoğraftaki gibi kaplayalım, tart hamuru olur.
  8. 170 derecede lezzetli pişirelim 🙃🥧.

fotoğraflı çilek marmelatlı tart tarifi

“Çilek Marmelatlı Tart” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın