Çilekli marmelatlı tart tarifi için malzemeler
- 1 yumurta
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 4-5 yemek kaşığı çilek reçeli
yukarı
- pudra şekeri, pudra şekeri
Çilekli marmelatlı tart tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Malzemeleri derin bir kapta yoğuralım.
- Hamurun büyük bir kısmını beze yapıp iki parça yağlı kağıt arasına alıp merdane yardımıyla kek kalıbımızın büyüklüğünde açalım. İnce bir hamur olsun, yaklaşık ½ inç.
- Üzerine yağlı kağıdı alıp hamuru kalıba aktaralım.
- Diğer yağlı kağıdı alıp kek kalıbına hamuru yerleştirelim, fazlalıkları alıp içine çatalla delikler açalım.
- Ardından marmelatımızı dökelim.
- Şimdi üst hamura kalan hamuru yapalım, aynı şekilde yuvarlayalım ve resimdeki gibi keselim.
- Bir desen verelim ve üzerini fotoğraftaki gibi kaplayalım, tart hamuru olur.
- 170 derecede lezzetli pişirelim .
fotoğraflı çilek marmelatlı tart tarifi
“Çilek Marmelatlı Tart” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]