Hayran Böreği Tarifi için,
Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırıp beş dakika pişirin. Uyanmasını bekleyelim.
Un dışındaki malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırıp unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
İkinci torba yerleştirilene kadar bekleyelim.
Not: Torba mayalı hamurun çabuk kabarmasını sağlar ve kabuk oluşturmaz.
Hamurumuzdan mandalina parçalarını alıp un serpilmiş tezgaha alıp üzerini kapatalım.
İlk beze ile başlayalım, iğne ile açalım, tam daire değil biraz oval açalım.
Üzerine eritip soğuyan margarini yayalım ve üzerini 1/2 ay şeklinde kapatalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
Bıçak yardımı ile yelpaze şekli verecek şekilde bıçakla kesimler yapalım.
Maya tepsisi için 15 dakika. Tepsiyi koyup bekleyelim.
Yumurta sarısı ile yıkayıp 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Keklerinizin kabarık ve yumuşak olması için mutlaka tepsi mayası verin ve hamurunuzu çok sert yoğurmayın 😉
Fan Böreği hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]