Biber Turşusu – En Sevdiğim Yemekler

Süs Biber Turşusu tarifi için biberler sapı 1 cm kalacak şekilde yıkanır ve temizlenir.

Sarımsak soyulur ve büyüklüğüne göre 2-3 parçaya bölünür.

Biberler bir kavanoza doldurulur ve ortasına sarımsak serpilir.

1 çay bardağı sirke ve 1 bardak su ile limon suyu ve tuz ilave edilerek kavanoz dolana kadar bu işlem tekrarlanır.

Not: 1 kg. Bir kavanoz yaklaşık iki bardak sirke ve iki bardak su alır. Ancak kullanılan biber miktarına göre boyutu değişebilir.

Son olarak kavanozun ağzı ve kapağı kapatılıp kağıt havlu ile kurutulur, ters çevrilir ve 1 gece bu şekilde bırakılır, daha sonra kışın yemeye ve afiyetle tüketilmeye bırakılır.

Dekoratif Biber Turşusu hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın