Çıtır Tepsi Böreği – Tatlılarım

Çıtır Tepsi Böreği tarifi için önce sos malzemelerini iyice çırpın.

Yufkayı alıp alttan 2,5 üstten 2,5 parçaya bölün ve her bir yufkayı 5-6 ayrı parçaya bölün.

Yağlanmış tepsiye bir sıra rendelenmiş yufkayı tepsiyi kaplayacak şekilde yerleştirin ve sosu her tarafına dökün.

Hamuru sosla tekrar koyun. Bunu birkaç kez yaptıktan sonra malzemeleri koyup tekrar yufka ve sos ile kaplayın. Hamur bitene kadar bunu tekrarlayın.

Kekleri istediğiniz gibi kesin ve kalan sosu dökün.

Üzerine susam veya çörek otu serpip 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Çıtır Tepsi Böreği servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın