Taze Sebze Saklama (Kurutulmuş ve Tuzsuz Kavanozda)

Türk yemekleri denilince akla gelen önemli yiyeceklerden biri de dolmalardır.

Şimdi size taze sebzeleri tuzsuz nasıl saklayacağınızı anlatacağım. (1 kg kavanoza yaklaşık 300 gr yaprak sıkılabilir)

İlk olarak yaprakların saplarını keselim ve üzerlerinde kir veya toz varsa kuru bir bezle silerek yapraklarımızı parlak tarafı aşağı bakacak şekilde 8-10 parça gibi (bu arada) üst üste diziyoruz. , yaprakların mümkün olduğunca temiz olmasına dikkat edelim)

Daha sonra her bir grubu kenardan katlayın ve katlanmış kısımları aşağı gelecek şekilde (bastırarak) kavanoza koyun.

Tüm malzemeler için aynı işlemi yapıp sıkıca bastırıp bir kavanoza koyduktan sonra şişenin kapağını sıcak suda kaynattıktan sonra sudan çıkaralım ki ellerimiz ısınmasın Ateşte. kavanozu sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin. Soğuyunca pürüzsüz hale getirebiliriz. Bitti.

Susuz kış. Kuru ve tuzsuz olarak sakladığımız taze sebzelerin bir süre sonra kavanozda karardığını fark edeceksiniz.İşte kışın kullanıma hazır sebzelerimiz.

Kullandığımızda kapağını açıp, koparmadan ayırdığımız yapraklarını sıcak suda pişirebilir, üzerini zeytinyağı veya et ile yapabilirsiniz.

İyi şanslar.

Sarmaları hazırlarken ve servis ederken yemeğinizin tadını çıkarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın