Yüksek tarhana, Isparta’nın geleneksel tarhanasından tarhananın bir çeşididir. Et, et suyu, lahana ve siyah bezelye ile yapılan bir güveç.
Tarhananın yapılışı, soğanların kabukları soyulur, biber başları alınır, bir grup dereotu yıkanıp düdüklü tencereye, bir kaşık tuz ve bir litre suya konur ve bir tencerede pişirilir. 20 dakika kadar düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra düdüklü tencerenin kapağı açılır ve iç aksamlar rondodan geçer.
Bu suya buğday eklenir ve kısık ateşte suyu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
Bu arada kalan iki grup dereotu, maydanoz ve nane bölünür, yıkanır, ince kıyılır, bir kaşık tuz ilave edilerek yoğurtla karıştırılır.
Pişmiş buğday soğuduktan sonra bir avuç buğdaya bir avuç yoğurt dökülür ve elle yoğrulur.
Bir gece dondurulduktan sonra porsiyonlara ayrılarak buzdolabının derin dondurucusuna konur.
Not: Aslında bu sefer küçük toplar yapılır, kurutulur ve top tarhanası için hazırlanır ama ben derin dondurucuda dondurmayı severim, daha kolay.
En İyi Tarhana Çorbası Tarifime aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz:
En İyi Tarhana Çorbası => https://www.lezizyemekresim.com/yemek-tarifi/top-tarhana-corbasi-isparta-usulu/11468
Top Tarhana hazır.
İyi şanslar!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]