Elmalı Kundak Kurabiyesi (Harika Tarif)

Merhaba arkadaşlar,

Bugün size saat 5’te ya da günlerde çay yanında ikram edilebilecek bir kurabiye tarifi veriyorum. Elmalı kundak kurabiyeleri. Bu pastayı bir bebeği elbiseye sarar gibi sarıyoruz. Yapısı çıtır çıtır, denemenizi tavsiye ederim. İşleme devam edelim 👍

İlk olarak kurabiye iç harcını hazırlayalım. Elmaları yıkayın, soyun ve rendeleyin. Bir tencereye alıp şekeri dökelim ve pişirmeye başlayalım. Elmalar pişince cevizleri rondodan geçirelim ve ekleyelim. Ocağın altını kapatacak şekilde yanına tarçın ekleyelim. Ve soğumaya bırakın.

Hamuru için oda sıcaklığındaki 1 paket margarini yoğurma kabına alıp elimizle yumuşayana kadar yoğuralım.

Daha sonra içine 2 yemek kaşığı pudra şekeri koyun.

Margarini ve pudra şekerini birbirini geçecek şekilde iyice yoğuralım.

Ardından içine 2 kaşık yoğurt ekleyin. Yoğurdun ekşi olmamasına dikkat etmeliyiz.

Yoğurdu güzelce pişirelim. Daha sonra içine vanilin ve kabartma tozu koyun. Unu azar azar ekleyerek hamura yapışmayan bir hamur elde edelim.

Yaptığımız hamuru ikiye, sonra tekrar ikiye, sonra tekrar ikiye bölelim. Toplamda 8 beze elde edeceksiniz. Ve bu bezeleri beş dakika dinlendirin. Daha sonra merdane veya merdane ile yufkanın üzerinde yuvarlayalım. Çok kalın veya çok ince olmadığından emin olun. Kalın olursa hamur olur. İnce ise kolayca kırılır.

Daire şeklinde açtığımız hamuru önce ortasından sonra yanlarından olacak şekilde keselim. 4 adet üçgen elde edeceğiz. Daha sonra bıçak yardımıyla her iki tarafa da sağdan üçer, soldan üçer çizgi çizelim.

Ortasına bir kaşık elma püresini koyalım. Sonra önce sol tarafı sonra sağ tarafı kapatıyoruz ve şiştiğinde açılmaması için elimizle biraz bastırıyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aynı tarifi hazırlayın.

Önceden ısıtılmış. 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Tadı ve harika görünüyor.

Elmalı Kurabiyeler servise hazır.

hileler,

İlk unu azar azar ekleyelim. Çok fazla eklerseniz, çerezler zor olacaktır.

2. Margarin sıcak olmalıdır.

3. Hamur çok kalın veya çok ince olmamalıdır.

4. Pudra şekeri çöktükten sonra üzerine serpelim.

5. Farklı şekillerde de yapabilirsiniz.

Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın