Aypare Tatlı Tarifi – Tatlılarım

Aypare Tatlısı tarifi için bir bütün yumurta, bir yumurta akı, irmik, fındık, sirke, kabartma tozu, pudra şekeri karıştırdım.

Unu karışınca azar azar ekledim.

4-5 su bardağı un dedim ama unun kalitesi ve bardağın büyüklüğünün bunda çok etkisi var. Elinize ve gözünüze yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.

Bunu buna göre değiştirin ve hamuru yaptıktan sonra buzdolabında 10 dakika bekletiyorum.

Daha sonra uzun şeritler halinde kesip rulo yapıp yuvarlak kalıpla Ay şeklinde kestim.

İsterseniz başka şekillerde de yapabilirsiniz.

Üzerine 1 yumurta sarısını yıkadım.

150-160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.

İlk ısı geçtikten sonra oda sıcaklığındaki suyu dökün ve zaman zaman çevirin, böylece suyun suyun altına ve üstüne çıkması sağlanır.

Aypare Tatlısı servise hazır.

Yapanlara afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın