Kızarmış İstiridye Mantarı – En Sevdiğim Yemekler

Izgara İstiridye Mantarı Tarifi için önce istiridye mantarlarımızı yıkayıp jülyen şeklinde doğrayalım.

Mantarlarımızı kızartacağımız bir tavaya alıp kısık ateşte soğumaya başlıyoruz.

Mantarlarımız suyunu bıraktıktan sonra tavamızın bir tarafındaki mantarları toplayıp boş alana tereyağını koyup eritiyoruz. Bunu yapmamızın sebebi tereyağının kötü kokusundan kurtulmaktır.

Daha sonra 2 diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp mantarların üzerine ekliyoruz.

Ardından baharatları ve tuzu ekleyip biraz kavurun.

Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip servis ediyoruz.

Dilerseniz üzerine serpebilirsiniz.

Kızarmış İstiridye Mantarı servise hazır.

AFİYET OLSUN…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın