Islak kek tarifim için derin bir kaba ilk üç yumurta ve 1,5 su bardağı şeker koyulur. 5 dakika. kırbaçlanıyorlar.
1,5 su bardağı Süt çırpıldıktan sonra; Bir su bardağı sıvı yağ ve 5 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrar çırpın. Şimdi bu karışımdan 1,5 su bardağı ayrılır.
1 paket taze soda; 1 paket Vanilya ve Unu ekleyip tekrar çırpın.
180 derecelik fırına koyun ve pişirin. (İster fırın tepsisinde ister normal fırın tepsisinde pişirin size kalmış 😉 )
Bu arada kekinizin yumuşak olması için pişen kekin her tarafını kürdan ile delip 1 bardak süt dökebilirsiniz. Bu, sütün kekin içine girmesini ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.
En İyi Sos İçin:
1 su bardağı su Süt
1 yemek kaşığı kakao
Karışım 1.5 su bardağı ile ayrılır.
Sosun Hazırlanışı:
Küçük bir tencereye ayırdığınız 1,5 su bardağı malzemeyi dökün, üzerine 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı kakao ekleyin ve karıştırın. Bir süre kaynattıktan sonra ocaktan alınır.
Ve son taahhüdünüz:
Tavada pişen sosu kekin üzerine dökün ve güzelce yayın. Dilerseniz üzerine fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
İyi seyirler umarım beğenirsiniz..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]