Islak Kekim – Tatlılarım

Islak kek tarifim için derin bir kaba ilk üç yumurta ve 1,5 su bardağı şeker koyulur. 5 dakika. kırbaçlanıyorlar.

1,5 su bardağı Süt çırpıldıktan sonra; Bir su bardağı sıvı yağ ve 5 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrar çırpın. Şimdi bu karışımdan 1,5 su bardağı ayrılır.

1 paket taze soda; 1 paket Vanilya ve Unu ekleyip tekrar çırpın.

180 derecelik fırına koyun ve pişirin. (İster fırın tepsisinde ister normal fırın tepsisinde pişirin size kalmış 😉 )

Bu arada kekinizin yumuşak olması için pişen kekin her tarafını kürdan ile delip 1 bardak süt dökebilirsiniz. Bu, sütün kekin içine girmesini ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.

En İyi Sos İçin:

1 su bardağı su Süt
1 yemek kaşığı kakao
Karışım 1.5 su bardağı ile ayrılır.

Sosun Hazırlanışı:
Küçük bir tencereye ayırdığınız 1,5 su bardağı malzemeyi dökün, üzerine 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı kakao ekleyin ve karıştırın. Bir süre kaynattıktan sonra ocaktan alınır.

Ve son taahhüdünüz:
Tavada pişen sosu kekin üzerine dökün ve güzelce yayın. Dilerseniz üzerine fındık veya ceviz serpebilirsiniz.

İyi seyirler umarım beğenirsiniz..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın