Kebap tepsisi / Kilis kızartma tavası

Çin Kebabı / Kilis Tarifi İçin Malzemeler

  • 700-800 gram kıyma (kuzu kıyma ile karıştırılabilir)
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı acı biber
  • istek üzerine kekik
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (dana kıyması yağsız ise kullanın)
  • 10 dal maydanoz

Sosu hazırlamak için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz
  • Bir bardaktan biraz daha az su kaynatın

süslemek için

  • 2 domates ve 2 biber
Tarifli kebap tepsisi/kilis kasesi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak soğanı ve biberi rondodan geçirin.
  2. Sarımsakları sıkın ve maydanozu ince doğrayın.
  3. Kıyma ve diğer tüm malzemeleri birleştirin ve iyice yoğurun. (Kıyma çok yağlı olmadığı için sıvı yağ kullandım)
  4. Orta boy yuvarlak bir tepsiye dökün, iyice yassılaştırın ve sekiz dilime bölün.
  5. Domates dilimleri ve biberle süsleyin.
  6. Sos için malzemeleri iyice karıştırın, kebapların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika ters çevirin. Afiyet olsun 😊.

Resimli kebap tepsisi / Kilis kızartma tavası

Tepsi Kebab/Kilis Tava’nın senaryosu ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın