Kahvaltı ve çay için pamuk pasta malzemeleri
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 yumurta (ikisinin sarısı ayrılmış)
- 3 yemek kaşığı ghee veya tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 poşet maya tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tal tuzu
- Arzuya göre un (dikkatlice ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin)
Beş çay için kahvaltılık pamuklu hamur işleri nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Süt, su ve şekeri bir kaba alın, mayayı ekleyin ve iyice karıştırın.
- Diğer malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın.
- Unu dikkatlice ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz eğer hamur ele biraz yapışıyorsa unu eklemeyelim.
- Hamur mayalanana kadar ılık bir ortamda bekletin.
- Hamur mayalandığında mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım.
- Bezenin ortasını elimizle açalım, iç harcı koyalım, kapatalım, elimizle hafifçe bastırarak ara ara koyalım.
- Maya tepsisi için bir dakika bekleyelim bu işlemi atlamayalım yoksa hamur kabarmaz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kontrol olarak pişiriyoruz.
- Böreği fırından çıkardığımızda dinlendirelim, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Beş çay için kahvaltıda resimli bir pamuklu pasta tarifi nasıl yapılır
Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda “kahvaltıda pamuk börek, beş çay” yazısı çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]