Pepecura tarifi malzemeleri
- 600 gram siyah üzüm
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı nişasta (temiz)
- 1 çay kaşığı tereyağı
üzerine:
- fındık
- Ceviz veya fıstık
Pepecura tarifi nasıl çalışır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Üzümlerin saplarını ayıklayıp yıkayalım, tencereye alıp üzerine su ekleyip 20-25 dakika pişirelim.
- Üzümleri ikiye bölelim.
- Üzüm suyunu aldıktan sonra mısır unu ve nişastayı ekleyin.
- Damak zevkimize ve üzümlerin tatlılık yüzdesine göre şeker ekleyelim.
- Karıştırıp ocakta pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın.
- Tabaklara bölelim.
- Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine fındık veya ceviz konulabilir.
- Soğuk servis edelim, afiyet olsun.
Fotoğraflı Pepecura tarifi
Pepeçura’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]