pepkora

Pepecura tarifi malzemeleri

  • 600 gram siyah üzüm
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta (temiz)
  • 1 çay kaşığı tereyağı

üzerine:

  • fındık
  • Ceviz veya fıstık
Pepecura tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Üzümlerin saplarını ayıklayıp yıkayalım, tencereye alıp üzerine su ekleyip 20-25 dakika pişirelim.
  2. Üzümleri ikiye bölelim.
  3. Üzüm suyunu aldıktan sonra mısır unu ve nişastayı ekleyin.
  4. Damak zevkimize ve üzümlerin tatlılık yüzdesine göre şeker ekleyelim.
  5. Karıştırıp ocakta pişirin.
  6. Ocağı kapattıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın.
  7. Tabaklara bölelim.
  8. Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine fındık veya ceviz konulabilir.
  9. Soğuk servis edelim, afiyet olsun.

Fotoğraflı Pepecura tarifi

Pepeçura’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın