Çilek Kokulu Tart Tarifi Malzemeler (artık satın almaya hazır değil)
hamur için
- 125g tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 bardak un
- 1 paket vanilya
arasında sürmek için;
- 40 gr bitter çikolata
- 1 çay kaşığı tereyağı
krema için
- iki buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket krem şanti
üzerine;
- bir sürü çilek
- fındık
- yer fıstığı
Çileklerin üzerine sürmek için.
- 1 küçük paket hazır jöle veya biraz sıcak su ile seyreltilmiş 1 yemek kaşığı bal
Çilek kokulu tart tarifi nasıl yapılır (artık almaya hazır değilsiniz)?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kek hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağına pudra şekeri ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın.
- Unu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz, şerbetliyoruz ve dolapta bir süre dinlendiriyoruz.
- Kremayı hazırlarken krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyin ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Birkaç dakika kaynatın, örtün ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya toz halindeki krem şantiyi ekleyip mikser ile iyice karıştırın.
- Hazırladığınız kremayı buzdolabında güzelce soğutun.
- Tart hamurunu bir kek kalıbına alıp çatalla delikler açın.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20/25 dakika pişirin.
- Buğulanmış çikolata-tereyağı karışımını fırınlanmış tartın üzerine yayın.
- Kremayı sıkma torbasına veya doğrudan kalıbın ortasına dökün.
- Üzerlerine çilekleri dizin, aynı gün tüketmeyecekseniz hazırlayıp üzerlerine jöle dökebilirsiniz.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Resimlerle kokulu çilekli tart (artık satın almaya hazır değil) tarifi
Mis Kokulu Çilekli Tart yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Son Dakika Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]