Kokulu çilekli tart (artık satın almaya hazır değil)

Çilek Kokulu Tart Tarifi Malzemeler (artık satın almaya hazır değil)

hamur için

  • 125g tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 bardak un
  • 1 paket vanilya

arasında sürmek için;

  • 40 gr bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı tereyağı

krema için

  • iki buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket krem ​​şanti

üzerine;

  • bir sürü çilek
  • fındık
  • yer fıstığı

Çileklerin üzerine sürmek için.

  • 1 küçük paket hazır jöle veya biraz sıcak su ile seyreltilmiş 1 yemek kaşığı bal
Çilek kokulu tart tarifi nasıl yapılır (artık almaya hazır değilsiniz)?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kek hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağına pudra şekeri ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın.
  2. Unu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz, şerbetliyoruz ve dolapta bir süre dinlendiriyoruz.
  3. Kremayı hazırlarken krem ​​şanti hariç tüm malzemeleri ekleyin ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Birkaç dakika kaynatın, örtün ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan kremaya toz halindeki krem ​​şantiyi ekleyip mikser ile iyice karıştırın.
  6. Hazırladığınız kremayı buzdolabında güzelce soğutun.
  7. Tart hamurunu bir kek kalıbına alıp çatalla delikler açın.
  8. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20/25 dakika pişirin.
  9. Buğulanmış çikolata-tereyağı karışımını fırınlanmış tartın üzerine yayın.
  10. Kremayı sıkma torbasına veya doğrudan kalıbın ortasına dökün.
  11. Üzerlerine çilekleri dizin, aynı gün tüketmeyecekseniz hazırlayıp üzerlerine jöle dökebilirsiniz.
  12. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Resimlerle kokulu çilekli tart (artık satın almaya hazır değil) tarifi

Mis Kokulu Çilekli Tart yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Son Dakika Urfa’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın