Aşk Pastası – Tatlılarım

Love Cake tarifine yumurta ve şekeri köpürene kadar çırparak başlıyoruz.

Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice çalkalayarak unla yağladığımız kek kalıbına ateşe ya da tepsiye döküyoruz.

Kalp şeklinde bir kalıp kullandım ve altına yağlı kağıt koyup 160 derecede 40 dakika pişirdim.

Kek pişerken 2 su bardağı süt ve 3 paket krem ​​şantiyi mikserle çırpıp buzdolabına kaldırdım.

Çikolatalı ganaj hazırlamak için 1 paket kremayı kaynayana kadar ısıttım, 160 gram bitter çikolatayı ezdim, sıcak kremanın içine döktüm ve karıştırarak erittim.

Bir muz kestim. Kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bıraktım.

Tüm aletlerimi alıp çalışmaya başladım; İlk önce pastayı üç parçaya böldüm, kesici aletim yoktu. Uzun kenarlı bir çay tepsisi kullandım. Keki tepsiye koyup uzun bir bıçakla tepsinin üst kısmına değecek şekilde kestim.

Pastayı bir su bardağı sütle ıslatıp sırasıyla krema, muz ve fındık cipsi ile ıslattım (çikolatalılarda daha güzel duruyor).

Aynı yöntemle bir parça kek daha kapladım.

Kalan kek parçasını kaplayıp krem ​​şanti üzerine eşit şekilde paylaştırdım.

Soğuyan çikolatalı ganajı özenle döküp üzerini süsledim.

Pastanın kenarını dalgalı bir şekle sokmak için son zamanlarda kullanılan patatesli kurabiye kalıbı kullandım.

1 saat buzdolabında bekletip servis yaptım.

Aşk Pastası hazır.

NOT: Ben keklerimi pandispanya yerine normal kek hamuruyla yapıyorum ve çocuklarım krem ​​şantiyi çok sevdiği için krema yerine kullanıyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın