Nefis bir Ispanak Tarifi için ıspanağı hazırlayıp, ıspanak yapraklarını yıkayıp süzerek başlayalım. Bir tencereye zeytinyağını alıp yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğan pembeleşince ıspanağı ekliyoruz, tazeyken ocağı kapatıyoruz. Tuz, karabiber ve karabiberi ekleyip karıştırın, soğuyunca peyniri ekleyin ve karıştırın.
Sıvı malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz,
Unu yavaş yavaş ekleyin ve kabartma tozunu ilave ederek hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
Hamuru 12 bezeye bölün ve 15 dakika dinlendirin.
Açtığımız yufkayı un ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kaplıyoruz.
İçi çamurdan alıp istediğimiz şekli veriyoruz, fırça ile sıvı yağ sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Nefis El Ispanaklı Börek servise hazır.
AFİYET OLSUN
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]