Fırın Torbasında Narlı Patates Kızarmış Kanat tarifi için önce poşetlerimizi yıkayıp süzüyoruz.
Patateslerimizi de yıkayıp elma dilimleri halinde kesip hazırlıyoruz.
Daha sonra bagetleri ve patatesleri bir kaba alıp tüm baharatları, yoğurdu, yağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Not: Baharat sevenler farklı baharatlar ekleyebilir.
İyice karıştırdığımız karışımımızın baharatları iyice çekmesi için ağzını kapatıp bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş bagetlerimizi ve patateslerimizi hafif pişmiş bir fırın poşetine koyuyoruz.
Ağzını sıkıca kapatıp iğneli iğne ile 3-4 delik açıp tepsiye yerleştiriyoruz.
225 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Mikrodalgaya koyup kısık ateşte pişirdim. Fırın poşeti kabarık olduğu için yüzeye yapışabilir. Yere dizip güzelce pişmesini bekleyebilirsiniz, ben fırında yaklaşık 1,5 saat beklettim, çok güzel piştiler. Fırından fırına farklılık gösterebilir ve doğru olana kadar pişirin.
Fırın Torbasında Narlı Patates Kızartma servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]