Çikolata Kaplı Kalpler – Tatlılarım

Çikolata Kaplı Kalp Tarifi için öncelikle yumurtaları ve pudra şekerini bir kaba alıp mikserle güzelce çırpalım.

Ardından sıvı yağı ve sütü ilave edin.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve keki tekrar çırpın.

Az yer kalması için yağlanmış silikon kalıplara bölelim.

175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Keki fırından çıkaralım. Soğuyunca kalıptan çıkarın. Kalıbı yıkayın ve iyice kurulayın.

Sütlü ve bitter çikolatayı bir kapta, beyaz çikolatayı ayrı bir kapta benmari usulü eritelim. Bir tatlı kaşığı eritilmiş çikolatayı kalıba bölelim ve her tarafına yayalım.

Keklerimizi kalıba koyalım.

Bir saat buzdolabında bekletelim. Dondurucudan çıkardıktan sonra ekmekler kalıptan kolayca çıkacaktır. Bazılarında hazır meyve sosu kullandım siz dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Çikolata Kaplı Kalp Kek hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın