Kırmızı meyveli pasta için malzemeler
Kiraz sosunu hazırlamak için
- 300 gr dondurulmuş soyulmuş kiraz
- 100 gram böğürtlen
- 1 su bardağı şeker
- 3 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru hazırlamak için
- 200 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 4,5-5 su bardağı un (elinize yapışmayan bir hamur yapın)
Kırmızı meyveli pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle vişneli sosumuzu hazırlıyoruz, vişneleri ve şekeri tencereye alıp ocağı açıyoruz.
- Kaynattıktan sonra 5-6 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
- Daha sonra nişastayı biraz suda eritip vişneli karışımın içine döküp biraz pişirmeye devam ediyoruz.
- Ardından ocağı kapatıp tereyağını ekleyip soğumaya bırakın.
- Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve vanilyayı bir kaba alıp iyice karıştırın.
- Ardından unu ekleyip hamuru yoğurun.
- 10 dakika dinlendirip hamuru ikiye bölün. Bir büyük ve bir orta. Kullandığım tart kalıbı 26 cm. Büyük hamurumuzu fırın tepsisine alıp merdane yardımıyla sarıyoruz.
- Hamuru ters çevirip kalıbımıza döküyoruz, çatal yardımıyla delikler açıyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına problemli bir şekilde dökmeden hafifçe pişiriyoruz.
- Soğuyan vişne sosunu hafif kavrulmuş hamurun üzerine dökün.
- Kalan hamura isteğe bağlı kurabiye kalıpları ile şekil vererek kapatabiliriz ya da hamuru rendeleyip kekin üzerini tamamen kaplayabiliriz.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızı 35 dakika pişiriyoruz soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz..
kırmızı meyveli pasta tarifi
Kırmızı meyveli turta yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]