Çıtır Tavuk Tarifi (Daha Az Malzeme)

İşte az malzemeli, hazırlaması kolay ve çok lezzetli bir tarif;

Kolay Çıtır Tavuk Tarifi için,

Öncelikle göğüs etini çok kalın ve çok büyük olmayacak şekilde keselim.

Yumurtayı derin bir kaba kıralım ve çırpalım, süt ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım, eti dökelim ve karıştıralım ve bir saat buzdolabına koyalım.

Not: Fazla vaktiniz yoksa yarım saat dinlenebilirsiniz.

Not: İsterseniz yumurta sosuna baharat da koyabilirsiniz, ben galeta unu ile karıştırdım.

Göğüs etini buzdolabından çıkaralım ve fazla sosu süzelim.

Geniş bir kaseye kırıntıları alıp baharatlarla karıştıralım, eti alalım, kızgın yağda her şey bitene kadar kızartalım, kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alıp sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın