Elmalı turta tarifi için,
Önce hikaye hazırlanır.
Elmalar soyulur ve rendelenir, bir tencereye konur ve birkaç kez pişirilir.
Şeker eklenir ve suyu çekilince altını kapatıp tarçını ilave edin.
3 yemek kaşığı fındık ekleyip soğumaya bırakın.
Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Kesme tahtasına küçük bir parça hamur koyun ve elinizle ovalayın.
1 tuz kaşığı iç harcı yuvarlanarak kapatılır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında kontrollü olarak pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpin.
Elmalı turta hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]