Peynirli ve Soğanlı El Sargılı Börek

Peynirli Soğanlı El Yapımı Börek tarifi için öncelikle geniş bir kaba ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz koyup karıştıralım.

Kabartma tozu ve un ekleyin. Hamuru yoğuralım. Ekmek 10 dk. sakin olalım.

Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayın, az yağda kavurun, tuz ve karabiberi ekleyin.

Peynire kavrulmuş soğanı ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. .

Kalan hamuru beş eşit parçaya bölün.

Her bezeyi iğne yardımı ile yırtılmadan mümkün olduğu kadar ince yapalım.

İlk katı fırın tepsimize yerleştirelim, üzerine kızgın yağ gezdirelim, ikinci katı açalım ve tekrar peynirli muhallebimizi yayın. 4. bölmeyi açalım, ortasına tereyağını koyalım.

Zemine tereyağı sürülür ve 2. ve 4. katta peynir harcı serpilir. Son katı açıp tepsiye dizip yumurta sarısını ekleyip susam serpelim ve 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim.

Ev yapımı Peynirli Soğanlı Ekmek servise hazır.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın