Kıymalı Pazı – En Sevdiğim Yemekler

Et her zaman sağlıklı değildir. Sebzelere kesinlikle yer vermelisiniz. Sebzeler vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerdir.

Pazı ayrıca magnezyum, potasyum ve K vitamini açısından da zengindir. Diyabet, bağışıklık, bağırsaklar için çok faydalıdır.

Kabızlığı önler, yemeklerde uygun şekilde kullanabilirsiniz.

Pazı, en sevdiğim ve en sevdiğim kış sebzelerinden biridir. Sarmalar, kızartmalar, kekler, salatalar, yumurtalı rulolar söz konusu olduğunda, seveceğiniz bir lezzet olacağından emin olabilirsiniz. Yemesi lezzetli ve sindirimi kolaydır.

Ispanak kadar zor değil. Bir kere satın aldığınızda gözünüzde demetler büyümesin, grup piştiğinde tabak gibi olur.

Pazı derin bir tabağa koyun, bir kaşık tuz ekleyin ve bir süre bekletin. Bol su ile yıkayınız. Ayrı saplar ve yapraklar. Daha geç piştiği için sebzeler daha çabuk pişer.

Üzerine kaynar sıcak su dökün ve sapı biraz yumuşatın.

Yaprakları çok ezmeden doğrayın.

Tavaya sıvı yağı koyun ve doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar çevirin.

Kıyılmış eti ekleyin ve kurumasını bekleyin.

Domates salçası eklemek için su ekleyin ve karıştırın.

Biceps bir santimetreye ulaşır. Genişlik gibi dağılır.

Çıkınca pazı saplarını çıkarın ve orta-yumuşayana kadar pişirin.

Yaprakları kesin ve ekleyin. Pirincinizi atın.

Pirinç yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın