Mini sandviç böreği tarifi için hamurun ortası havuz gibi açılır. Maya ve şeker ılık suda eritilir.
Etrafta biraz un beslenir. Süt, yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyin.
Kalan su yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
10 dk. istirahat etti.
20-25 gr. Büyük toplara bölünürler.
Bezelere yuvarlak şekil verilerek yağlanmış tepsiye yatay olarak dizilir.
Üzerini örtüp kaynayana kadar bekleyin.
Yumurta sarısı orada paketlenir. 180°C önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Soğuyunca ortasından ayırmadan kesilir.
Labne peyniri bir sıkma torbası ile ortasından sıkılır.
Ortada peynir görünüyor.
Mini kurabiyeleri ince kıyılmış maydanoz veya ince rendelenmiş kaşar peynirine batırarak dokusuna hoş bir dokunuş katıyor.
Afiyet olsun, sevgiler.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]