Köfte ve Salça (Tatlı Aromalı)

Fırında Köfte ve Ezme Tarifi için,

Soğanı, taze soğanı, maydanozu ve yeşil biberi sırasıyla küçük parçalara ayıracağız. Barbekü hazırlamak gibi.

Sarımsakları doğrayın ve her şeyi bir kasede toplayın.

Baharatları ve salçayı koyup damak zevkimize göre tuz ve karabiberi değiştiriyoruz.

Şimdi galeta unu, yumurta, su ve zeytinyağını ekleyip kıymamızı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. En az 15 dk.

Şimdi üzerini düzeltip buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz.

Bu arada patatesleri soyup doğrayın.

Hava kararmasın diye suda tutuyoruz.

Şimdi sosumuzu hazırlıyoruz, soğanı, domatesi, maydanozu ve yeşil biberi güzelce doğrayıp salçamızı, zeytinyağımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz, azar azar su ilave ediyoruz ve sosumuz boza kıvamına gelecek. Bir kenara koyalım.

Etimizi buzdolabından çıkarıp 10 dakika pişiriyoruz.Çok kazıyarak köftelerimizi yapıp elimizi sürekli ıslatıyoruz önceden ıslattığımız tepsiye köfte yada patates gibi hazırlıyoruz sosumuzu döküp suyumuzu koyuyoruz tepsinin kenarından et toplarının yarısına kadar. sosa dokunmayın ve 180 derecede ısıttığımız fırına koyun.

Koyamadım çünkü koyabildim köftelerin üzerine 6-7 tane yeşil biber koyarsan daha iyi olur.

En az 15 dk. Fırın kapağını açmayacağız. 10 dakika içinde sıcaklığı 150’ye getiriyoruz ve sırayla pişiriyoruz.

Suyu azaldığında Pişmiş Köfte ve Salçamız hazırdır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın