Peynirli Şerit Börek Tarifi için süt, maya ve şekeri karıştırarak başlıyoruz ve unun yanında diğer malzemeleri de ekliyoruz.
Son olarak unu azar azar ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
45 dakika üzeri kapalı olarak kaynamaya bırakın.
Daha sonra ceviz şeklindeki parçaları kırıyoruz ve resimdeki gibi rulo yardımı ile açıyoruz.
Kesilmeyen kısmın üzerine iç harcı döküp rulo yapıyoruz, biraz içe doğru büküyoruz ve bir süre sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
Yumurta sarısı ile yıkayıp 185 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Peynirli Şerit Börek servise hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]