Tatlı Patates Tarifi için,
Kolayca dilimleyebilmeniz için çok büyük olmayan orta boy patatesler kullanın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve 1/2 cm’lik dilimler halinde kesin. kalın dilim.
Tırtıklı bir dilimleyici ile yapıyorsanız, harika görünüyor. Ama değilse bıçakla kesebilirsin, düz olacak.
Doğranmış patatesleri derin bir kapta ince kıyılmış sarımsak, krema, süt, tuz, karabiber ve karabiber ile karıştırıyoruz.
Patateslerin her yerini bu karışımla iyice kaplayın.
Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun.
Tereyağı parçalarını mümkünse patateslerin üzerini kapatmadan tepsiye dizin.
Çedar peynirinden kaçının ve her şeyi örtün.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Nefis Kremalı Patatesler hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]