Duble Süt Tarifi için önce sütü tencereye koyuyoruz.
Şeker, nişasta ve unu ekleyip karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyin.
Muhallebinin üçte birini ıslak kalıba döküyoruz.
Kalan muhallebinin üzerine bir yemek kaşığı sarelle döküp karıştırıyoruz, eriyince yarısını kalıba döküp bir kaşık daha sarelleyi ekleyip karıştırıyoruz. Yeniden şekillendiriyoruz.
Bu şekilde açık ve koyu tuz elde etmiş oluyoruz.
Üzerine küçük kırılmış bisküviler koyup buzdolabında 5-6 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyip keserek servis ediyoruz.
İki Renk Sütlü Tatlımız hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]