Şeftali Nektarı Tarifi – Tariflerim

Şeftali Nektarı için her zaman en iyi ve en güvenilir tarif ev yapımıdır. Şeftali nektarı yapalım o zaman, çocuklar mutlu olacak.

Yıkanmış ve doğranmış şeftaliler bir blender veya mutfak robotundan geçirilir.

Şeftali püresini büyük bir tencereye dökün. (Bunu yaparken ölçü kullanmakta fayda var, aynı su kullanılacaktır.) Üzerine aynı su ilave edilir.

Şeker ve limon suyunu ilave ettiğinizde orta ateşte fazla kaynatmadan yarım saat pişirilir.

Hazırlanan meyve suyu süzülür ve posa ayrılır.

Buzdolabında iki saat soğuduktan sonra nektarımız içmeye hazır. 😋

Hamuru sıkmakla uğraşmak istemiyorsanız kabuklarını kurutarak hazırlayabilirsiniz.

Aynı şekilde pişirdikten sonra blenderdan da işlemi yapabilirsiniz.

Not: Çok tatlı bir şurup yapmak ve kışın saklamak istiyorsanız aynı şekilde malzemeleri eşit miktarda ekleyerek hazırlayın, temiz ve kuru su şişelerine veya kavanozlara doldurun ve 15-20 dakika ısıtın. . Sıcakken altını kısın, üzerini örtüp soğumasını bekleyin ve çıkarın.

Şeftali Nektarı hazır.

AFİYET OLSUN!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın