Lezzetli Papaz Yahni (Zülbiye) – En Sevdiğim Yemekler

İlk önce bir Ermeni rahip tarafından pişirildiği için rahip yahnisi olarak adlandırıldı.

Ancak mercimeklerin tarihi 8000 yıl öncesine dayanmaktadır. Farsça suda pişmiş et anlamına gelir. Macaristan’da gulaştan, Fransa’da boeuf bourguignon’dan Fatih Sultan Mehmed’in sığır etine kadar pek çok isimle ve pek çok şekilde bilinir. Hz.Muhammed’in en sevdiği yemek mercimek. Tarihçi Herodot’a göre, İskitler üç kez ve Amazon kabileleri tekrar pişirene kadar dünyanın birçok yerinde en popüler yemeklerden biridir.

Bu kısa tarihçeden sonra gelelim işin sırrına,

Çoban Çorbası (Zülbiye) Tarifi,

Yağı bir tencereye ya da tavaya alıp eti suyunu çekene kadar pişirip biraz pişiriyoruz.

Rengi dönünce mantar, soğan, sarımsak ve havuçları ekleyip birlikte çevirerek kızartıyoruz.

Et sosu, tuz ve karabiberi ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Tereyağı ve sirkeyi kekiğin üzerine koyun ve beş dakika pişirin. Çok pişiriyoruz. Fırında son pişirmeyi bitirdim. Fırında lezzet birleştirilir.

Yanında turşu ve pilav ile nefis bir yemek.

Papaz Yahni (Zülbiye) hazır.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın