Bu nefis Sarımsaklı Köfte tarifi için önce bulguru sıcak suda bekletin. Bulguru şişene kadar 15 dakika bekletin.
Un, irmik, tuz, baharatlar ve salçayı ekleyip iyice karıştırın. Kıvam alana kadar azar azar su ilave edin.
Büyük bir tencerede su kaynama noktasına getirilir.
Elimizi biraz ıslatıp hamurdan küçük parçalar koparıp silip yarısını sıcak suya atıyoruz.
Et suyun yüzeyine çıkınca bir kevgir yardımıyla toplanır. Kalan etler de aynı şekilde pişirilir.
Zeytinyağında ve salçada hafif kavrulur, salamura domates eklenir. Ezilmiş sarımsak ilave edilerek pişirilir.
Tuz ve baharatlar eklenir.
Hazırlanan sos etin üzerine dökülür ve üzerine maydanoz serpilmiş yoğurt ile servis edilir.
Nefis Sarımsaklı Köfteler hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]