Barry’nin Tam Boy Tarifi

Bulgur, sağlıklı ve lezzetli bir fasulye türüdür. Folik asit, potasyum ve lif bakımından zengindir, bağırsaklara dosttur. Kan şekerini yükseltmez. Kısırlık bulguru normal bulgurdan daha azdır. Ayrıca kısırlık bulguru radyasyondan korunma özelliğine sahiptir.

Steril yapımında en önemli nokta su ve bulguru birebir kullanmaktır.

Fazla koyarsanız lapa olur ve sebzeleri bir araya getirdiğinizde ilgi çekmez.

Ayrıca sebzeleri ince doğrayıp soğan ve salçayı kavurmak kızamığın tadını artıracaktır. Genellikle çay saatini sever. Salata olarak da popülerdir. Gelelim nefis tarifimize.

İlk olarak bulguru üç bardak sıcak su ile ıslatıp ağzını kapatıp ıslanmasına izin veriyoruz.

Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun. Salçayı koyup fırını açıyoruz. Karabiber, karabiber, nane ve tuzu ekleyin. Birkaç kez pişirip ateşi kapatıyoruz.

Yeşillikleri ince bir şekilde serpin.

Domatesleri ve salatalıkları küçük küpler halinde kesin.

Önce şişmiş ve sertleşmiş bulgura salça ve soğan karışımını ekleyin ve iyice karıştırın.

Doğranmış sebzeleri ekleyin ve limon suyunu ekleyin. Her şeyi karıştırıyoruz.

Marul yaprakları ve maydanoz ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın