Katmanlı bir tepsi üzerinde çıtır Katmanlı Börek

Hamuru yapmak için sıvı malzemelerimizi kasemize alalım, unumuzu yavaş yavaş ilave edip kulak gibi bir hamur elde edelim, ılık bir yerde kabarana kadar 45 dakika bekletelim.

Haşlanmış patatesleri içine kıralım, soğanı 2 kaşık yağda bekletelim ve içine patatesleri atalım. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip kenara alın.

Hamurumuzun gazını alıp 12 eşit parçaya bölelim. Her bezeyi bir tabak büyüklüğünde açalım. Aralarına sıvı yağ ve tereyağ karışımını koyup hepsini üst üste koyup 15 dakika beklettikten sonra tepsi büyüklüğünde elimizle hepsini açalım.

Ortasına patatesli muhallebimizi koyup kenardan ortasına kadar kapatalım. İyice kapattıktan sonra tepsimizi yağlayıp tel gibi çevirip tepsinin boyutuna göre açıp yumurta sarısı ve susam döküp 220 derecede 20-25 dakika pişirin afiyet olsun 💐🙏🧑‍🍳

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın