Zeytinyağı, ısırgan otu, ıspanak yemeği


Zeytinyağı, ısırgan otu ve ıspanak yemeği tarifi malzemeleri

  • 1 küçük demet ısırgan
  • Küçük bir avuç ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 tatlı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 su bardağı türk kahvesi, zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber granülü
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı acı biber

Zeytinyağı, ısırgan otu ve ıspanaklı yemek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Ispanak ve ısırganları ayıklayalım, yıkayalım, sirkeli suda bekletelim, yıkayalım ve yağı tencereye alalım.
  2. Doğranmış soğanları ekleyip bir dakika kavuralım.
  3. Hamuru çıkaralım, biraz kıyılmış biber ekleyip karıştıralım, ısırgan otu ekleyip karıştıralım.
  4. Ardından ıspanağı ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte beş dakika pişirin. s
  5. Ardından tuz ve baharatları serpip karıştırıp oda sıcaklığında su veriyoruz ve yıkanmış bulguru serpiyoruz.
  6. Kaynayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte kontrol ederek 40-45 dakika pişirelim.
  7. Soğuduktan sonra servis tabağına alabilir, sarımsaklı yoğurt ve sade yoğurdu istediğimiz gibi yiyebilir, normal bir yemek olarak yiyebiliriz.

Resimli zeytinyağı, ısırgan otu, ıspanak tarifi

  • tatlı tarifi
  • ısırgan bitkisi
  • isotlo
  • ıspanak
  • bitkisel
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • zeytinyağı ile

sonraki haber:

Haşlanmış Kuzu Yaka

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın