Dünyanın en kolay lazanyası


Dünyanın en kolay lazanya tarifi

kıyma için

  • 12 yaprak lazanya
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (ben tereyağ kullanıyorum)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt

Dünyanın en kolay lazanya tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Soğanları doğrayıp tencereye alın, pembeleşince kıymayı ekleyin ve kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırın.
  2. Ardından domatesleri, salçayı ve sarımsağı ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Yarım çay kaşığı tuz ve iki su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kapağını kapatın ve bırakın.
  4. Beşamel sos için ayrı bir tencerede unu ve yağı kavurun, ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmadan muhallebi gibi çırpma teli ile çırpın, muhallebiden tabii ki biraz sıvı olmalı. Kıvam aldığında bir kaşık tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  5. Bir payreks veya derin ekmek tabağında önce kıyma, ardından puding ve lazanya gibi katmanlarla devam edin. Dilerseniz üzerine beşamel sosu koyup üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz.
  6. 180 derecede 20 dakika pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.

Dünyanın resimli en kolay lazanya tarifi

  • tatlı tarifi
  • Dünyadan
  • kolay)
  • lazanya
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kuru fasulye salatası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın